Kopie aan derden

Kopie aan derden

Vraag

Hoe vermelden we in een brief dat we een kopie aan andere personen sturen?

Antwoord

Als we een kopie van een brief naar verschillende personen willen sturen, kunnen we dat vermelden in de brief zelf. Daarvoor zijn er geen strikte regels, wel conventies.

Toelichting

Als we een kopie van de brief aan iemand anders sturen, gebruiken we bij voorkeur Kopie, gevolgd door een dubbele punt. We kunnen ook schrijven Kopie naar, Kopie aan of cc (afkorting van copie conforme of carbon copy). Dan volgen de namen van de persoon of personen aan wie een kopie gestuurd wordt. De namen van de ontvangers kunnen onder elkaar worden gezet. Bij een langere lijst nemen we als bijlage een aparte distributielijst op.

Kopie: V. Saman

K. Vandevelde

M. van Veen

De vermelding Kopie komt doorgaans onder aan de brief, onder de naam van de ondertekenaar en de vermelding van eventuele bijlage(n). Indien u zowel bijlagen als een kopie verstuurt, laat u tussen beide woorden minimaal één witregel.

Zie ook

Opmaak van een zakelijke brief in België (algemeen)
Opmaak van een zakelijke brief in Nederland (algemeen)

Cc (betekenis)
CC / C.C. / c.c. / cc

Bronnen

Beex, N., Doeve, R. & Tiggeler, E. (2001). De magische media mix: E-mail brieven faxen. Den Haag: Sdu.

Naslagwerken

Communicatiewijzer (2004), p. 24; Handboek bedrijfscorrespondentie (1993), p. 43; NBN Z 01-002 (2002), p. 15; Schrijfwijzer (2005), p. 403; Zakenbrieven in 7 talen (2003), p.20

brief en e-mail,conventies


tao_adv (C)
1307
j
brief,conventies
Subrubriek,Hoofdrubriek
Hoofdrubriek:conventies;Subrubriek:brief
22 December 2006
14 February 2018